Bree is een pittig en opvallend lettertype dat inspiratie uit een handschrift haalt. Je kan hiermee zeker de aandacht van je lezers krijgen, zeker in korte paragrafen.
Geïnspireerd door het welbekende "Le Carnaval des Animaux" van de Franse componist Camille Saint-Saëns is de bijzondere locatievoorstelling Carnaval der Bedreigde Dieren ontstaan. Hiermee wordt op vernieuwende wijze aandacht gevraagd voor klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit.
​
Via een wandeling vol schoonheid en verwondering geven eigentijdse muzikale en literaire odes een podium aan zowel inheemse als wereldwijd bedreigde diersoorten. Zeven bekende dichters (o.a. Hans Dorrestijn, Judith Herzberg en Ingmar Heytze) hebben ieder een lofzang aan een diersoort geschreven. Een collectief van vier musici heeft de nieuwe, muzikale odes gecomponeerd.
Waar kan Carnaval der Bedreigde Dieren beter worden uitgevoerd dan in een natuurlijke omgeving?
De voorstelling heeft in de zomer van 2021 plaatsgevonden op onderstaande prachtige locaties en zoekt momenteel naar nieuwe prikkelende of inspirerende plekken!
22 aug
28 aug
4 sep
De musici
Foto: Willemijn van Harskamp
Initiatiefnemers Hilke Bressers en Sophie de Rijk hebben heel verschillende muzikale achtergronden.
Hilke is als projectleider, zangeres en maker actief, waarbij ze steeds zoekt naar manieren om artistieke en maatschappelijke zeggingskracht te verbinden. Momenteel werkt ze aan haar debuutalbum.
Sophie is violiste, componiste en arrangeur. Als primarius en artistiek leider van Pavadita Tango String Quartet bedenkt en ontwikkelt ze theaterconcertprogramma's. Daarnaast speelt ze freelance in diverse andere producties. Met Carnaval der Bedreigde Dieren combineert ze haar artisticiteit met haar idealen.
Beate Loonstra is een veelgevraagde harpiste die graag muziek buiten het geijkte repetertoire speelt. Ze is geboeid door de impact die muziek op mens en maatschappij kan hebben en heeft een avontuurlijke en onderzoekende houding om hieraan invulling te geven. Ze organiseert projecten waarin luisteraars centraal staan en muziek op een laagdrempelige en veelzijdige manier gepresenteerd wordt.
Muzikale omnivoor Thomas van Geelen heeft zijn wortels in de klassieke muziek maar ontwikkelde zich in de loop der tijd steeds meer richting jazz en wereldmuziek. Maar ook in de wereld van Singer/Songwriter is hij geen vreemde. Thomas is cellist van het verfrissende North Sea String Quartet.
Foto: Luz Sosa
foto: Erik Mattijssen
Foto: Roy Beusker
foto: Erik Mattijssen
De dichters
Prinses Irene
ambassadeur van Carnaval der Bedreigde Dieren
'Wat een bruisend initiatief!'